Krátký návrat k postupu přes Lavadii Tallinn!

Týden po výsledkově otřesném zápase v Tallinu nastoupili sešívaní k domácí odvetě, ve které potřebovali smazat dvoubrankové manko.

Mobilizace mezi slávistickými fanoušky byla mohutná, první den předprodeje se tvořily před kasami dlouhé fronty. Všichni cítili, že je v odvetě budou hráči potřebovat víc než kdykoliv jindy.

Nakonec si ve čtvrtečním teplém podvečeru našlo cestu na stadion patnáct tisíc natěšených fanoušků. Několik dní vyprodaná Tribuna Sever oděná do červenobílých dresů znamenajících po událostech v Tallinnu jednoznačný signál k hráčům, že v tom „jedeme společně“, rozjíždí bouřlivý support ještě před úvodním hvizdem. Podpora je to opravdu skvělá. Natěšený stadion se dočká vytouženého gólu už v 10. minutě díky Milanu Škodovi. To vlije sešívaným na tribunách další elán do žil a ženou hráče za dalším gólem ještě hlasitěji. Na 15. minutu je připravena choreografie s jasným vzkazem k dnešnímu utkání – na červenobílém pozadí je žlutě vyobrazen potřebný výsledek 2:0. Kartoniáda se povedla velmi dobře, vše na stadionu bylo připraveno v rekordně krátkém čase a představení rozhodně v Evropě české ultra scéně ostudu neudělalo. Do poločasu se bohužel další gól přidat nepodaří, a tak o poločasové přestávce stále drží postup hráči Levadie, které do Prahy přijela podpořit dvojice fanatiků.      

Začátek druhého poločasu z hlediska úrovně fandění trochu zaostává za tím prvním. Ale dvacet minut po jeho začátku vstřelí nová posila do útoku van Kessel potřebný druhý gól a na tribunách se strhne mánie. Těsně před koncem jako by na hráče padla nervozita a nechali se zatlačit Levadií na vlastní polovinu, ale kromě několika rohů, z nichž jeden hráč Levadie poslal náramně rovnou na tribunu, se k většímu ohrožení branky nedostali. A tak po závěrečné hvizdu řeckých sudí, spadl všem obrovský kámen ze srdce, že Slavia postupuje do dalšího předkola, v němž se utká s šestým týmem portugalské ligy Rio Ave.

Po famózní děkovačce, kterou si budou Estonci pamatovat do konce života, se všichni rozcházejí zapít postup do okolních hospůdek.

 

Ať žije Slavia!  

Fotogalerie

30.07.2016 Tribuna Sever Vašek

Komentáře