Přinášíme reportáž z futsalového derby.

V pátek bylo na programu futsalové derby pražských „S“ na půdě Sparty Praha – v hale na Podvinném Mlýně. Před zápasem se několik desítek slávistů scházelo na Českomoravské, kde se objevili i ultras Sparty, takže se mohly obě skupiny pozdravit. Vzhledem k tomu, že se na Českomoravské tou dobou pohybovalo i několik fízlů, k ničemu závažnějšímu nedošlo.

 

K hale přicházíme přibližně půl hodiny před výkopem. Kvůli nesmyslně zdlouhavým prohlídkám se ale někteří z nás dostávají dovnitř až v průběhu zápasu. V našem sektoru se nakonec schází kolem 100 hlav příznivců sešívaných připravených fandit a support rozjíždíme až v době, kdy se do haly dostanou všichni slávisté. Je škoda, že na fanouškovsky vysoce atraktivní zápas si najde cestu tak málo fanoušků… Snad se to v příštích letech změní.

 

O atmosféru v hale se starají oba 2 tábory a stojí to za to. Díky dobrým akustickým podmínkám (uzavřená hala) stačí k vytvoření kvalitního supportu i malý počet fanoušků, který se v našem sektoru objevuje. Chorálů se snažíme vystřídat co nejvíce, škoda jen, že jsme ještě nestihli do našeho repertoáru zakomponovat i nově nahrané chorály.

 

Ve druhém poločase se v našem sektoru objeví o hodně méně slávistů než v tom prvním (proč?!). Fandění je tedy z naší strany o něco slabší. I přesto se nenecháváme zahanbit a všichni přítomní ze sebe vydají maximum. Díky všem, co vydrželi až do konce! To určitě ocenili i naši futsalisté, kteří dokázali zvrátit nepříznivý vývoj utkání a poprvé tak zvítězili na palubovce největšího rivala a to v poměru 5:4.

 

Závěrečná děkovačka proběhla pod taktovkou ikony a kapitána futsalového klubu Tomáše Matějky, který sešívaný dres obléká už 7. sezónu v řadě. S děkovačkou neměl žádný problém a potěšil tím všechny přítomné slávisty. Po skvělém bojovném výkonu našich hráčů je tedy derby opět naše!

 

Sparťanů se v jejich kotli schází o hodně více než je fanoušků v tom slávistickém. Na rozdíl od předchozích vzájemných střetnutích se snaží po celou dobu zápasu fandit, což utkání určitě dodalo grády. Někdy ale člověk neví, jestli častěji povzbuzují svůj klub, nebo haní soupeře. V hledišti nám tentokrát ale rozhodně byli rovnocenným soupeřem.

 

Už v sobotu 13.2. nás od 18:20 čeká v Edenu první soutěžní zápas tohoto roku. Poprvé s posilami, na které jsme určitě všichni zvědaví. Necelý týden na to, v pátek 19.2., nás čeká první výjezddo Jihlavy. Tribuna Sever vypraví na Vysočinu autobusy, které vyrazí z Edenu v pátek odpoledne – zařiďte si proto volno!

 

Slavia je věčná!

 

záznam utkání na livesporttv:

http://livesporttv.cz/index.php?page=archiv&linkID=archiv5&ID=513

 

další zajímavé reportáže o utkání:

http://www.supporters.cz/clanek/fotoreport-sparta-praha-slavia-praha-futsal/7344.html

http://hooligans.cz/reports/czech/93-2016/5014-futsal-sparta-praha-slavia-praha

http://slaviafutsal.cz/clanky/rozhovory/1267-kolman-ukazali-jsme-v-derby-vetsi-hlad-po-vyhre

Fotogalerie

01.02.2016 Krasoň Nikol Kuncová, Slavia Futsal, Groundhopping&Ultra

Komentáře