Zimní přestávka je ve své polovině, a tak se ohlédneme za uplynulým podzimem a podíváme se, co nás čeká v průběhu jarní části sezony!

 

Pohled na rozlosování podzimní části sezony dával tušit, že nejatraktivnější ligové zápasy nás čekají zhruba v průběhu jednoho měsíce, do kterého se vměstnalo i přátelské utkání s Hajdukem Split. Začátek sezony vyšel Slavii náramně, a to jak hráčům výsledkově na hřišti, tak nám na tribunách. Hned v prním kole jsme vypravili naplněný plážový autobus na Slovácko. Cestu jsme si zpestřili návštěvou minipivovaru, kde na nás tamní provozní asi dlouho nezapomene. Šťastné vítězství vlilo všem slávistům optimismus do žil a následující domácí zápas s tradičním rivalem, Baníkem Ostrava, tak sledoval velmi slušně zaplněný Eden. Tribuna Sever předvedla jednu ze svých nejlepších podzimních produkcí, kartoniádu s plachtou "When weekend comes". Hráči najeli na vítěznou vlnu, a tak se následující domácí utkání s Libercem neslo ve velké euforii s výborným fanděním, navíc doplněno 2 produkcemi - kartoniádou TS a plachtou Ultras s vlajkami. Po následujícím klopýtnutí v Teplicích, kam jsme opět vyrazili busem TS a prezentovali se plachtou s motivem Rychlých šípů, euforie trochu opadla. Následující domácí střetnutí s Plzní patřilo k vrcholům podzimu - zaplněný sever bouřil a objevila se další prezentace, kterou si prohlédly tisíce fanoušků nejen v ČR, ale po celém světě. V této části sezony, kdy se Slavia prala o čelo tabulky, asi nikdo nečekal jaká mizérie nás potká v dalších zápasech. Přeplněný sektor v Mladé Boleslavi, kde jsme se prezentovali plachtou "Gentlemani z Edenu", sledoval druhou porážku sezóny. V reprezentační pauze přijel v rámci oslav 50ti let založení Odboru přátel - nejstarší fanouškovské organizace v Čechách sehrát přátelské utkání Hajduk Split. Celý den se nesl právě v přátelském duchu, kdy obě skupiny fanoušků společně popíjely nejen v pražských hospodách, ale i v připravené fanzoně v Edenu. Na konci prvního poločasu se slávisté prezentují pyroshow po obvodu celého stadionu. Utkání předčasně ukončuje přátelské setkání Tribuny Sever s Torcidou na hřišti. Pro mnoho z nás nezapomenutelný zážitek a prohloubení vzájemných dobrých vztahů.

Na další týden jsme se pečlivě připravili - vršovický ďolíček zažil Sešívanou epidemii, kdy se kompletně celý sektor převlékl do protichemických kombinéz a roušek. Toto představení ocenili i diváci na hlavní tribuně a patří mezi nejlepší venkovní prezentace v poslední době. TOP zápasem je ale vždy derby, které bylo po dlouhé době vyprodané. Sever byl našlapaný k prasknutí a TS se prezentovala třemi propracovanými choreografiemi, které ale nebyly přijaty zcela s pochopením. Tato kontroverze spolu s přerušením zápasu díky pyrotechnické vložce předznamenává rozkol mezi slávisty, který jak doufáme se podařilo urovnat. V tomto období prožívají hráči výsledkovou i herní krizi, která se pochopitelně odráží i na tribunách. Přesto jsou naše počty na výjezdech (až na poslední utkání v Ostravě) poměrně slušné a na výjezdu podzimu v Českých Budějovicích se objevují desítky sešívaných legend z řad zlobivců. Během domácího zápasu s Hradcem Králové je kromě ukořistěných vlajek soupeře prezentována i velká choreografie k výročí založení Odboru přátel, která byla původně připravena na zápas s Hajdukem. Kromě fotbalu jsme několikrát také podpořili sešívané futsalisty, kdy zejména domácí derby bylo velmi vydařené a zaplněná hala v Edenu aplaudovala bojovnému výkonu a výborné podpoře červenobílých. Konečně slávisticky také vypadá okolí stadionu v Edenu, v malování zdí u tréninkových hřišť budeme na jaře pokračovat.

Celkový dojem z podzimu je tedy rozporuplný a rozpačitý - zažili jsme velkou euforii, narvané tribuny, výborné fandění, 5 celotribunových a 3 třísektorové choreografie doma, dalších 5 na venkovních zápasech. Ale také velké zklamání, spory s fanoušky na ostatních tribunách. Svou pozici support leadera opustil po 10 letech Strašák a v naších řadách tak pokračuje generační obměna.

Zimní pauzu bychom rádi využili k nabrání sil a přípravě na jarní část sezony. Každý z Vás může přispět k lepší prezentaci Tribuny Sever nejen na tribunách! Malujte graffitti, vyrábějte samolepky, objednávejte si vlajky na plot, vlajky mávací a obouručky. U výroby vlajek bychom se rádi zastavili - pro pomoc s grafickými návrhy, rozměry, cenou, objednávkami vlajek či pro pouhou radu se obracejte na e-mail: vlajky-ts@seznam.cz. Rádi bychom upozornili, aby na vlajkách převládala červená a bílá, nikoli černá, jak se bohužel stalo v poslední době zvykem. Chcete-li nám pomáhat s přípravou a realizací choreografií, ozvěte se na e-mail: tribunasever@slaviaultras.cz. Budeme rádi za jakoukoliv pomoc.

A co nás čeká na jaře? I přes nedostatek domácích atraktivních zápasů se máme na co těšit! Hned v prvním "jarním" kole, které bude pravděpodobně 21. února, nás čeká výjezd busem do Liberce a můžete se těšit na zajímavé překvapení! Připravujeme i další tématický výjezd a výjezdem jara bylo zvoleno utkání v Hradci Králové! Pečlivě se také připravujeme na derby, kdy se opět můžete těšit na zajímavá překvapení! V průběhu jara budou na stáncích v koridoru také v prodeji nové suvenýry TS, naši grafici se v průběhu zimy činili, a tak si budete moci vylepšit své šatníky.

Rádi bychom rovněž připomněli, že každý zápas se kromě přispívání na choreografie u vstupů na stadion vybírá rovněž na právní pomoc pro slávisty, kteří se dostali do potíží se zákonem. Každý z Vás si jistě může odepřít nějaké pivo či krabičku cigaret, nikdy nevíte, kdy se taková pomoc bude hodit i Vám! Při domácích utkáních se obvykle vybírá u schodů Synot baru. Za přispění jménem všech, kteří pomoc potřebují, děkujeme!

VÝJEZD NA FUTSAL DO HRADCE JE Z DŮVODU SRAZU REPREZENTACE PŘESUNUT NA 21.2.2015 - TERMÍN BUDE JEŠTĚ UPŘESNĚN!

Ať žije Slavia!

 

 

Fotogalerie

  • Derby-podzim 2014-text.jpg
  • Choreo doma-podzim 2014-text.jpg
  • Choreografie-venku-text.jpg
  • Pyro-doma, podzim 2014-text.jpg
  • Pyro venku-podzim 2014-text.jpg
  • Slovácko-SKS2014-02.jpg
  • SKS-Baník2014-01.jpg
  • SKS-Baník2014-04.jpg
  • Slavia-Liberec082014.jpg
  • SKS-sparta012014.jpg
  • SKS-sparta072014.jpg
  • SKS-sparta152014.jpg
  • SKS-Jablonec01.JPG
  • SKS-Hradec052014.jpg
  • SKS-Hradec162014.JPG
16.01.2015 Tribuna Sever 0

Komentáře