Slavii zaniknout nenecháme!

Hnutí Sešívaní drží spolu iniciovalo zaslání dalšího otevřeného dopisu předsedovi ČMFS Ivanu Haškovi. Aktualizováno: Přiložen článek v Euru, obsahující vysvětlení Jiřího Vrby

 

Vážený pane předsedo,

s velkým znepokojením sledujeme v posledních dnech a týdnech dění okolo SK Slavia Praha - fotbal a.s. včetně různých scénářů možného vývoje do budoucnosti. Přestože do poslední chvíle budeme věřit v úspěšné řešení vzniklé situace, považujeme za nutné sdělit Vám následující:

Pane předsedo, pokud by z legislativních nebo ekonomických důvodů mělo zaniknout členství SK Slavia Praha fotbal a.s. v Českomoravském fotbalovém svazu, vnímáme jako morální povinnost přihlásit se k nástupnictví. Je otázkou cti našeho sportovního klubu s bezmála stodvacetiletou historií slávistický fotbal očistit, zajistit jeho existenci a postavit znovu na nohy. Je to náš závazek vůči mnoha generacím příznivců Slavie Praha, logická volba, která je současně v souladu s předpisy ČMFS. Zde se odvoláváme na platné znění článku č. 11 Organizační směrnice pro činnost členských klubů ČMFS, odstavec 1. a 2.

SK Slavia Praha o.s. je opětovně připravena poskytnout fotbalu odborné i ekonomické zázemí a tréninkové plochy ve sportovním areálu v Edenu, který je v našem vlastnictví.

Vážený pane předsedo, jsme přesvědčeni, že ve spolupráci s našimi členy i příznivci a v úzké součinnosti s ČMFS musíme fotbal ve Slavii zachránit a zachovat jeho existenci pro příští generace.

S pozdravem

Ing. Jiří Huptych předseda SK Slavia Praha

Ing. Ladislav Adamec předseda fotbalového oddílu - Odboru přátel SK Slavia Praha


Pro přehlednost zde přikládáme znění zmíněného článku Organizační směrnice:

Převod práv člena ČMFS

1. V případě zániku členství může výkonný výbor ČMFS v zájmu prospěchu fotbalu rozhodnout, že členská práva převede na jinou právnickou osobu, která se stane členem ČMFS na místo subjektu, jehož členství v ČMFS zaniklo. Přednostně však toto právo nabídne tomu, komu náleželo před jeho převodem na člena, jehož členství zaniklo, pokud takový subjekt ještě existuje. V takovém případě družstva zaniklého člena pokračují dále v soutěžích a stávají se družstvy nového klubu, na nějž byla členská práva převedena.

2. V zájmu prospěchu fotbalu je možné, aby za obdobných podmínek, jež jsou uvedeny v odst. 1, Výkonný výbor ČMFS převedl na jinou právnickou osobu, která se tím stane členem ČMFS, členská práva a povinnosti dvou nebo několika dosavadních členských klubů, jejichž členství v ČMFS tímto převodem zanikne s tím, že takový akt není v rozporu s ustanoveními článků 5-8 této směrnice. Změny v registraci hráčů se v takovém případě uskuteční podle článku 5 odst. 3 písm. c) registračního řádu.


Přikládáme článek na euro.cz obsahující doplňující informace Jiřího Vrby

28.04.2011 Tribuna Sever 0

Komentáře