Čtěte důkladně!

Do redakce nám zavítal zajímavý pohled na dění v dnešní Slavii. Obětujte chvilku svého času a přečtěte si zajímavý názor.

 

 

Pohled fanouška z kotle na současnou situaci v Edenu!

Po dlouhém váhání a rozmluvě s hlavními členy slávistické scény jsem se rozhodl napsat svůj pohled na současnou situaci v Edenu a hlavně se zaměřit na nás fanoušky SK Slavia Praha. Upozorňuji, že tento článek nemá nikoho z vás urazit či naštvat, ale měli byste se s níže uvedenými skutečnostmi seznámit a hodně se nad vším zamyslet! Možná by ještě stálo za zmínku, že jsem člověk, který se na scéně pohybuje docela dlouhou dobu, tudíž se nemusíte obtěžovat psát, co jsem vlastně za debila apod. Toto vás bývá zcela běžné, protože je jednoduché se na internetu skrýt za anonymní přezdívku.

BOJKOT:

Před tímto problémem byl náš postoj jednotný a dovolím si říct, že jsme patřili mezi nejlepší tábory s ultras produkcí v ČR. Potom se začalo jednat o přesunu Bohemians 1905 do Edenu, načež mezi námi zavládlo zděšení, protože si to nikdo z nás neuměl představit. Následně vznikl jediný možný postoj a tím byl BOJKOT. Jeho cílem bylo především přimět vedení Slavie, aby se k fanouškům chovali důstojně a ctili tradice červenobílých barev. Bolí nás u srdce, když vidíme, jak si někteří lidé dělají z našeho milovaného klubu prachsprostý byznys. Bojkot dle mého názoru slavil úspěch ze začátku, ale později se naše názory začaly rozcházet v tom, že někomu fotbal chyběl a někdo si stál za svým názorem a na fotbal by nešel za žádnou cenu. Byla tu i skupina lidí, které to bylo a stále je víceméně jedno. V této situaci proběhla mnohá setkání s hlavními představiteli klubu SK Slavia Praha, kde se mělo přesně určit, jak se bude dále postupovat. Po všech schůzkách se poslal na klub otevřený dopis, který byl dokonce zveřejněný na internetu a začalo se dále chodit na fotbal. Tedy přesněji skupiny lidí, kteří chtěli na fotbal a podporovat Slavii z tribuny. Druhou nemalou skupinou, jsou lidé, kteří stále bojkotují. Mají k tomu několik důvodů. Nejprve Bohemka v Edenu, dále nesplnění požadavků vedení. Zajímavé přitom je, že za splnění bodů se zaručil jak fanklub, tak i odbor přátel. Poslední skupinou jsou ti, kterým to bylo a stále je úplně jedno. Tímto krokem se začaly tvořit různé skupiny a dělit nás jako celek s různými názory a tím nás oslabovat! Celek jste tvořili přesně vy aktivní, co jste se podíleli pár let na chodu veškerých aktivit na Slavii! Spousta z vás teď vším opovrhuje a raději sedí doma u televizí a kibicuje na internetu.

PTÁM SE VÁS. PROČ NEJDETE ASPOŇ PODPOŘIT SVŮJ KLUB DO OKOLÍ STADIONU?! PROČ SE NAPŘÍKLAD NESCHÁZÍME V HOSPODĚ, KTERÁ JE PŘÍMO NA STADIONU NEBO V OKOLÍ? LÉPE BY SE DALI ORGANIZOVAT PROTESTY APOD. TŘEBA TŘI PŘED UTKÁNÍM A I PO ZÁPASE KDYBY BYLO POTŘEBA PŘIDAT RUCE K DÍLU, TAK I POMOCT S CHOREOGRAFIÍ, KDYŽ BUDETE PŘÍMO NA STADIONU?! CHTĚLO BY SE DŮKLADNĚ ZAMYSLET NAD TÍMTO TÉMATEM! KAŽDÝ MÁ SVŮJ NÁZOR, URČITĚ JE PRO VÁS TEN VÁŠ SPRÁVNÝ, ALE NESMÍ NÁS OSLABIT JAKO CELEK!

PYROTECHNIKA:

Poslední dobou se mi zdá, že současní fanoušci (pokud se tedy vůbec tak dají nazvat) v Edenu na tribuně sever, jsou se vším neustále nespokojení. Stačí, aby před nimi někdo odpálil světlici a hned je tu problém.  Pokud by šlo do tuhého, tak se nebojím říct, že by ukázali prstem, kdyby na ně někdo udělal bubnu. Kde jsou ty strahovské časy plné pyrotechniky. Dříve to nikomu z vás nevadilo, proč tedy teď? Argument o dřevěném podhledu v Edenu a vyhoření stadionu je opravdu směšný. Jak už se několikrát jasně ukázalo problém v Edenu s pyrem není a dokonce i odvětrání je v pohodě. Proč dávají všichni za příklady Anglii a podobné státy? Bez pyrotechniky to prostě není ono! Pokud se to někomu nelíbí, tak se sebere a jde strhnout fanoušky na hlavní tribuně, pyrotechnika k fotbalu neodmyslitelně patří, asi tak jako muž a žena. Podívejte se, co dokázala jednota fanoušků například v Rakousku a Německu. I v takto hlídaných státech si fanoušci dokázali s fotbalovým svazem i policí vyjednat kompromisní podmínky a pyrotechniku bez problémů používají na stadionech.

PROČ NĚKTEŘÍ Z VÁS TEDY PÍSKATE POKAŽDÉ, KDYŽ SE PYRO ODPÁLÍ? OPRAVDU VÁM TO TOLIK VADÍ, KDYŽ NEOVLIVNÍ PRŮBĚH UTKÁNÍ? PROČ TEDY VAŠÍ LOGIKOU NEPÍSKÁTE NA HOZENÁ PIVA A JINÉ PŘEDMĚTY? PŘIPADÁ MI, ŽE TUPĚ PŘEBÍRÁTE NÁZORY, KTERÉ SLYŠÍTE VE ZMANIPULOVANÝCH MEÉDIÍCH. PROČ JSTE NA PYROTECHNIKU VY POKRYTCI NENADÁVALI VE SPLITU? NECHCETE SI RADĚJI VŠÍMAT TOHO, JAK KDO HRAJE?! NEBO SE VÍCE SOUSTŘEDIT NA FANDÉNÍ? MOŽNÁ PRO TY Z VÁS JE JEDNA RADA, ZŮSTAŇTE V POHODLÍ TEPLÍČKA DOMA PÍSKAT CHOĎTE DO PARKU.

DRUŽBA

Naše jediná a fungující družba je s týmem Górnik Walbrzych. Je od roku 2000, tedy již 11 let. Tím chci naznačit, že se žádná nová nekoná. Je na místě utlumit spekulace, které kolují nesmyslně na internetu. Pokud by se v budoucnu rozhodovalo o nových družbách a podobných věcech a kdyby se nějaká nová rýsovala, tak o družbě budou rozhodovat lidé, kteří pro Slavii dělají víc než v diskuzích na různých webových stránkách. Také bychom nejen já, ale i spousty aktivních lidí chtěli, abyste jí respektovali a chovali se k ní s úctou! Spekulovat o družbě s Hajdukem Split, z kterého jistě všichni ještě překvapeni a plni skvělých dojmů a zážitků je zcela bezpředmětné. Nějaké chvilkové poblouznění po daném utkání přeci nemůže rozhodovat o družbě. Torcida nás má stejně v prdeli, jako my jí. Přestaňte to prosím řešit, děláte tím na internetu ostudu spoustě aktivních lidí, kteří pro Slavii doslova dýchají. Raději si za svými „Bratry“ jezděte na dovolené, protože to bude dobře cenově dostupné a můžete se poplácat po ramenou, jak jsou úžasní a jak bohatě vás pohostí nebo dají slevy. Je více jasné, že si Torcida nechtěla kazit oslavy, ostatně hodně táborů bylo zváno na toto utkání, protože každý má na někoho kontakt. Pokud bychom s nimi hráli evropský pohár, atmosféra by nebyla již tak přátelská, jak si mnozí z vás myslí a namlouvají. Určitě vidím, jak byste do Splitu jezdili na poháry nebo na derby, docela úsměvné! A taky jsem docela zvědavý, až tu za měsíc bude hrát Hajduk odvetné utkání, jak je všichni pohostíte a budete jako oni. Ale toho se asi nikdy nedočkáme, protože budete zalezlý doma a koukat na idnes a online přenos, protože nebudete mít na lístek na zápas. Tady vám slevu nikdo nedá!

KAŽDÝ Z VÁS SE INSPIRUJE V OSTATNÍCH ZEMÍCH, TAK PROČ TO TADY NEFUNGUJE STEJNĚ JAKO U JINÝCH TÝMŮ V JINÝCH ZEMÍCH? JÁ VÁM TO POVÍM, PROTOŽE ZŮSTANE JAKO VŽDYCKY U ŘEČÍ, KLASICKÝ ČESKÝ NÁROD! RADĚJI PŘITÁHNĚTE KAMARÁDY NEBO ZBYTEK RODINY, PODPORUJTE SLAVII DOMA V EDENU I NA VÝJEZDECH ČI JEN NA CHOREU. SEM TAM MŮŽETE UTROUSIT I PÁR KORUN NA CHOREOFOND, ALE TO UŽ BY NEZBYLO NA PIVO A KLOBÁSU, CO?!

SLÁVISTICKÁ PÁRTY 4. ÚNORA

Možné je i bilancování uspořádané párty na kterou dorazilo přibližně 150 lidí, kteří se přišli bavit a celý večer si užít. Já se vás ptám, proč tam nepřišlo více osob, proč párty nemohla vypadat jinak? Párty měla celkem úspěch a určitě se v dohledné době bude pořádat další a mohlo by se to do budoucna stát tradicí. Klub byl rezervován čistě pro slávisty, dokonce si našli cestu i hokejový příznivci, kteří jeli z dalekého výjezdu z Třince! Díky vám, kteří jste dorazili! Proč jste vy internetový pisálci nepřišli, to je mi tedy záhadou!

CHÁPU, ŽE V SOUČASNÉ DOBĚ JE ASI POPULÁRNĚJŠÍ SEDĚT DOMA U INTERNETU, NA FACEBOOKU A SDÍLET VIDEA Z OSLAV HAJDUKU SPLIT ČI BITEK JINÝCH KLUBŮ NEBO KOUKAT NA TELEVIZI A DRUHÝ DEN SE PTÁT DRUHÝCH JAKÉ TO TAM BYLO A VYMÝŠLET VÝMLUVY, ŽE JSEM NEMĚL STOKORUNU V PENĚŽENCE, ABYCH PODPOŘIL DOBROU VĚC! JSTE NORMÁLNÍ UPLAKÁNCI A SOCIÁLOVÉ!

RIVALITA V PRAZE

Nemoc některých slávistů s názvem SYNDROM SPARTA! Slávisté by měli chodit hrdě s hlavou nahoře, protože je jedno, jestli náš klub hraje o záchranu či v některých lepších ročnících o titul. Také neuděláme nic moc s tím, že naše vedení je úplně k hovnu, ale proč pořád brečíte?! Není už toho dost?! Začněte se sebou něco dělat! Chodíte fandit na všechny sportovní klání Slavie Praha, VŠUDE ŘVETE SMRT SPARTĚ, ale dané osoby nemůžou být všude a vždycky, tak si na to zvykněte! A když se tam náhodou objeví rival z Letné, tak ihned berete nohy na ramena a ještě odevzdáte suvenýry a pak všem povídáte, jak jste se stavěl na odpor, nezná to někdo z vás, asi běžná praxe, co?! Nebo povídáte, že na fotbal nechodíte a řešíte pouze politické aktivity! Chováte se jako slaboši a poserové! Protože není normální porazit v jeden den Plzeň a večer vymyslet nesmyslnou akci na Spartu a potom to bez rány vzdát, ubohé!

PROČ NEHÁJÍTE S HRDOSTÍ SVÉ BARVY?! PROČ VŠUDE UTÍKÁTE, JEN KDYŽ NĚKDO ŘEKNE „SPARTA“?! ZAMYSLETE SE NAD TÍM, JESTLI PRO VÁS NEBUDE LEPŠÍ ZAČÍT CHODIT NĚKAM DO TĚLOCVIČNY BOUCHAT, ALE TAKÉ BYSTE MĚLI VYHLEDAT ODBORNOU POMOC V LÉČEBNĚ A ODSTRANIT TENTO PROBLÉM, PROTOŽE JE TO DOCELA SMĚŠNÉ! JE ČAS SPADNOUT NA TU VAŠÍ NEVYMÁCHANOU TLAMU SPRINTEŘI! NEŘEŠTE SPARŤANY, ALE ZAČNĚTE U SEBE!

VÝJEZDY

Už se stává pravidlem, že na výjezd jede každý po vlastní ose. Chtělo by to do budoucna více soudržnosti a cestovat jako celek. Jedině v tom je naše síla. Pokud se vyhlásí výjezd, tak se zamyslete, jestli by nebylo lepší vyrazit společně. Ke každému výjezdu jsou předem dané instrukce a nemusíte nic zařizovat. Stači jen přijít na předem dané místo srazu. Hecujte kamarády, lákejte všechny lidi, aby jezdili s vámi, aby nás bylo každý zápas víc a víc! Zamyslete se třeba nad tím, proč se nenaplnilo více autobusů na přátelské utkání do Splitu. Když každý z vás měsíc dopředu vyhlašoval, že si toho nemůže nechat ujít?! Vždyť to bylo jen směšných 2000 korun, ale i to se ukázalo jako zásadní problém, viďte?! Vy byste nejraději jezdili po Evropě zadarmo, všude dostávali úlevy, nějaký ty slevičky, takhle to nefunguje nikde. Vy „srdcaři“ nebo spíše vychcánci, to na vás sedí lépe! Zavřete konečně huby a začněte jezdit a fungovat a nehledejte neustálé výmluvy!

MÁM PRO VÁS JEDNU RADU A TA ZNÍ: MOŽNÁ BY SE TO CHTĚLO ZAMYSLET A PENÍZE INVESTOVAT JINAK NEŽ DO AUTOMATŮ A CHLASTU, ABY POTOM KAŽDÝ Z VÁS OPĚT NEBREČEL, ŽE NEMŮŽETE JET! JDE PŘECE O SLAVII KURVA!  PENÍZE SE SEHNAT DAJÍ VŽDYCKY!

DOPIS SLÁVISTICKÉMU VEDENÍ

Je třeba se taky zabývat tímto tématem, protože je alarmující, jak si s námi klub doslova vytírá prdel. Před ukončením bojkotu byl odeslán na klub dopis s požadavky k vedení SK Slavia Praha! Ale z těchto požadavků Slavia splnila pouze jeden bod a tedy přesněji vlajku před stadionem, aby vůbec někdo věděl, že to je vůbec stadión a že na něm hraje taky nějaký klub! Ostatní body dosud splněny nebyly, tak je na nás ukázat sílu a konečně panu Platilovi, Rosenovi, Vikovi, Francovi, Tomášové a dalším jiným bezvýznamným funkcionářům klubu vysvětlit, že takhle by to dále opravdu nešlo!

Bylo by dobré tuto situaci probrat a řešit, ale tím vyzývám všechny z vás, aby přestali jen neustále sedět u piva a kecat si do větru. Aktivně se účastněte schůzí a zasahujte do těchto záležitostí!

NA PŘEDEM PLÁNOVANÉ AKCE S VEDENÍM KLUBU NECHODÍTE! VEŘEJNÁ SCHŮZKA S DOLEŽALEM – 100 LIDÍ, SCHŮZKA S PLATILEM – 30LIDÍ. CHCETE NĚCO MĚNIT, ALE NIC PROTO NEDĚLÁTE. DEMONSTRACI PROTI STĚHOVÁNÍ BOHEMIANS 1905 DO EDENU TAKY PODPOŘILA JEN HRSTKA Z VÁS, TAK KDE VŠICHNI JSTE?! PROČ POTOM NA INTERNETU VYPISUJETE NEUSTÁLE PÍČOVINY?! TYPICKÝ SLÁVISTI CO JEN BREČEJ, JAK JE VŠECHNO ŠPATNÝ A VŠICHNI VÁM UBLIŽUJOU, TAK PROČ NEJSTE TAM, KDE MÁTE BÝT A NĚCO S TÍM DO HÁJE UĚLAT?! PŘÍTELKYNĚ ČI MANŽELKA VÁS NEPUSTÍ?! KOMEDIANTI! NEDIVTE SE, ŽE JSME VŠEM PRO SMÍCH, PROTOŽE OPRAVDU JSME A BOHUŽĚL NĚKDY I OPRÁVNĚNĚ!

PROBERTE SE KONEČNĚ A NEBREČTE, KDYŽ JEN SEDÍTE DOMA A DĚLÁTE HOVNO!

pan Z.

23.02.2011 Tribuna Sever 0

Komentáře