Důležité informace před derby!

Ze zákulisních informací se k nám dostalo, že na žádost klubu AC Sparta Praha by měly být vstupenky prodávány pouze na občanský průkaz. Náš postoj k tomuto tématu čtěte v článku...

Vedení našeho klubu se zanedlouho chystá zveřejnit informace o nadcházejících třech pražských derby. Lístky na tyto utkání by měly být prodávány na jméno a pouze po předložení občanského průkazu.

K tomuto kroku naše vedení v minulosti přistoupilo již několikrát, avšak důvod tohoto činu je nám stále neznámý. Proč na jméno, jak to pomůže případnému odhalení výtržníků?!

Představte si situaci, kdy 50 zamaskovaných fanoušků začne ukopávat sedačky. Jak policie zjistí, kdo z oněch 20 000 lidí je vyníkem? Budou snad odsouzeni všichni na stadionu přítomní? Proč bych měl být někde evidovaný, pokud si chci jen tak zajít na fotbalové utkání? Jsem snad dopředu odsouzen k podezření, že jsem snad terorista?

Tento krok je pouze jakési alibi pro kluby, kterými se ohání při předkládání podkladů o opatřeních před fotbalovými zápasy. Jeho využití (zneužití) je pro nás naprosto nepochopitelné.

K takovému kroku došlo i v tomto kole při příležitosti utkání Brno - Baník, kdy se prodávají lístky pouze na občanské průkazy a dokonce měl být zakázán vstup cizincům. To se pochopitelně setkalo s velkou nevolí a podařilo se alespoň zajistit možnost prodeje vstupenek cizincům, avšak prodej lístků na jméno je přesto velkou částí fanoušků většiny klubů kritizován.

Rozhodli jsme se, že pokud k tomuto opatření dojde, vyhlašujeme na tyto tři zápasy se Spartou BOJKOT spojený s protestními akcemi, o kterých vás budeme včas informovat.

Naší snahou bude kontaktovat v této věci i fanoušky sparty, aby se k bojkotu přidali a podpořili ho.

Fotbal pro fanoušky!

12.03.2010 Tribuna Sever 0

Komentáře