Přinášíme reportáž z výjezdu do Zlína!

Minulý víkend odehrála Slavia ve Zlíně další kolo nejvyšší české fotbalové soutěže a Tribuna Sever byla opět u toho. Na tento výjezd jsme se rozhodli vyjet autobusem, a tak se v sobotu v ranních hodinách schází v Edenu na 60 slávistických příznivců. Na cestě panuje dobrá nálada a někteří se velice rychle posilní alkoholem. Po cestě do Zlína jsme měli naplánovanou zastávku v krásném moravském pivovaru, ta se ale z důvodu častého zastavování na čerpacích stanicích bohužel nerealizovala.

 

Do Zlína přijíždíme necelé 2 hodiny před úvodním hvizdem a slávistické skupinky se rozcházejí do různých hospod v blízkosti stadionu Letná. Jednu ze skupinek napadají domácí Zálešná Boys, kteří ale tahají za kratší konec provazu a po chvíli jsou obráni o své kukly a berou nohy na ramena…

 

Před stadionem nastávají naprosto zbytečné policejní manévry, kdy jsou na cestě do sektoru pro hostující fanoušky rozestoupeni členové SPJ se psy. Ti pouštějí fanoušky dál pouze po důkladném prolustrování a natočení na policejní kameru. Policie natáčí každého bez výjimky, od žen až po starší pány. Ti, kteří se rozhodnou, že toto podstupovat nebudou a na fotbal tím pádem nezamíří, jsou prolustrováni stejně. Kdo s sebou nemá občanský průkaz, ten na fotbal nesmí. Jde opravdu vidět, že funkcionáři na svazu včele s pány Peltou a Berbrem dělají vše pro to, aby divákům návštěvu fotbalových zápasů co nejvíce zpříjemnili. Aby vaše děti chodily pozadu…

 

Ve Zlíně, který byl až do tohoto zápasu na 2. místě, se schází 300 fanoušků vyznávajících sešívané dresy. Na sobotní termín je to celkem ostudné číslo, kde jste všichni Ti, kteří se před derby tlučete do prsou, jací že jste slávisté? Vzhledem k nepříliš dobré akustice hostujícího sektoru je naše fandění vlažnější, nechybí ovšem pyrotechnická vložka v podobě červených a bílých dýmovnic, které dýmají opravu velmi kvalitně.

 

Naši hráči v posledním ligovém zápase před derby předvádějí velmi dobrý výkon a nad doma dosud neporaženým Zlínem vítězí 2:0. Na závěrečnou děkovačku přichází i hráč ze soupeřova týmu, slávistická legenda, dělník fotbalu David Hubáček. Ten je odměněn pokřikem „Hubáček je kanonýr“ a všichni si děkovačku náramně užijí.

 

Po zápase ještě skupina domácích hools (ta stejná, která před zápasem přichází o kukly a utíká) chce vylepšit svoji bilanci a napadá starší slávisty okolo 50-60 let. K jejich překvapení se ale i ti staví na odpor a drží se až do příjezdu policie. Doufáme, že si příště Zálešná Boys připraví podobnou choreografii, jako měla na sobotním zápase : -)).

Po cestě do Prahy se ještě potkáváme s hráči, kteří se se všemi ochotně vyfotí a podepíší se. My jim zase dáváme najevo, že do derby jdeme společně a věříme, že si se sparťanskou lůzou poradí.

 

Slavia je věčná!

 

video zde:

 

fotoreportáž zde: http://www.supporters.cz/clanek/fotoreport-fc-zlin-sk-slavia-praha/7130.html

Fotogalerie

29.09.2015 Krasoň Vašek

Komentáře