Slavia vykradla Plzeň na hřišti, na tribunách to byl vyrovnaný souboj, pro slávisty však jeden z nejlepších výjezdů!

 

 

Je 15 minut do jedné hodiny odpolední, sobota, počasí nevlídné, prší, přesto se před pražským nádražím srocují skupinky, které mají jediný cíl - Plzeň.

Již na nádraží je vidět, že účast slávistů v Plzni vůbec nebude špatná.

Když pak po cestě přistoupí další sešívaní, v Plzni se z vlaku vyvalí něco kolem 150 - 180 slávistů. Hezký počet, výborná nálada, pivo teklo proudem.

Někteří slávisté vyráží do centra města a zažívají své vlastní příběhy. Skupinka radikálnějších slávistů prohání několikrát domácí. Další skupinu osmi ultrasáků napadla čtyřnásobná přesila domácích v hospodě. Létali cihly, sklo, barové židle i hasicí přístroj. Slávisté však hospodu ubránili.

Táta s dvěma dětmi je okraden o šály a dresy pod výhružkou zbití kousek od plzeňského stadionu. Nebudeme brečet, jen viktoriány upozorňujeme, že jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá a my se moc těšíme na další vzájemné měření sil v Edenu.

Největší část slávistů míří tradičně na Spilku. Tam je sice připraven pro slávisty stánek s občerstvením, důvod zavření hospody však nechápeme. Někteří sešívaní se do restaurace dostali bez problémů. Restaurace poloprázdná. Další sešívaní byli vykázáni s informací, že se tam koná svatba (lež, výmysl). Nakonec raději hospodu zamkli. Asi nechtěli vydělat, minulé roky vše vždy proběhlo bez problémů. Hold příště vyrazíme jinam, do centra.

V průběhu celého dne je zadrženo hned několik slávistů, většinou z naprosto dementních důvodů, protože větší problém po celý den nikde nebyl krom vysazených dveří na hajzlu a nějakého halekání.

U stadionu pak přišla k sektoru šestice podezřelých holohlavých frajerů. Na dotazy co jsou zač začali vyprávět, že jsou slávisti, dušovali se, že v Edenu tohle a támhleto. Co to bylo zač nevíme, ale jeden z nich si rozepnul bundu, ukázal mikinu St. Pauli a řekl, že je bohemák. Jestli to byli bohemáci se Sencem doubravka nevíme, každopádně do sektoru ani jinam se nedostali, před stadionem byli zbiti a vyhozeni.

Na samotném stadionu se pak sešlo více než 500 sešívaných. V úvodu byly problémy s pověšením vlajky a lehká hádka se security, která říkala, že tam prostě nic viset nebude, že i chachaři to pochopili. Na to jsme odpověděli, že nejsme chachaři a vlajka prostě viset bude. A taky visela. Naše demence však je, když si vlajku sami roztrháme. Sešít půjde, emoce byly veliké, ale vlajka musela být kvůli tomu bohužel sundána...

Od začátku bylo fandění dobré, když pak vstřelil branku Škoda, vypukla v sektoru velká euforie. Fandění nepřerušila ani herecká vložka toho zkurvysyna tlustýho Horváta.

Odpalovalo se pyro, sektor fandil do půl těla, chorál střídal chorál, chorály se zpívaly dlouho, kvalitně, všichni, první půle výborná!

Odhodlání slávistů na hřišti bylo stejné jako v hledišti. Skvělá atmosféra dodávala hráčům jistě na síle.

Ve druhé půli jsme se prezentovali choreografií z červených a bílých kartonů a nápisem "Sektor věrných". Do všeho bylo odpáleno velké množství pyrotechniky. Původní choreografie z obouručních vlajek byla zakázána kvůli tyčím, proto jsme zvolili tuto jednoduchou a narychlo honěnou variantu.

Fandění bylo opět skvělé a obětavost a nasazení hráčů na hřišti výborné. Plzeň k ničemu velkému nepustili, výborně po velmi dlouhé době zachytal i gólman Čontofalský, obrana fungovala na jedničku a když už jsme balón získali, nebáli jsme se jít do kombinace. Super!

Každé střídání slávistů bylo vyprovázeno velkými ovacemi z obou stran. Hráči po celý zápas hecovali kotel.

Posledních 20 minut, kdy jsme zpívali jeden chorál s neustávající intenzitou byla fantazie. Hráči dokázali i v deseti hráčích vedení udržet a porazili Plzeň 1:0.

Závěrečná děkovačka byla skvělá, hráči bouřili, fanoušci bouřili, tohle byla zase Slavia, jakou ji známe.

Cesta na nádraží už proběhla v pohodě, pár plzeňských provokatérů schytalo nějaký ten plivanec. Jinak nic velkého. Nakoupily se zásoby, nastoupilo do vlaku a celá cesta v bujaré náladě krásně utekla.

Plzeňští měli na začátku hezké choreo, něco ve smyslu "Ultras Plzeň since 2012". Fandili asi kvalitně, ale na druhou stranu stadionu jsme je ani jednou neslyšeli. Měli taky nějaký nápisy votravný, ale nic zajímavýho a odpalovali sem tam pyro. Vyprodáno bylo, atmosféra skvělá, kéžby to takhle vypadalo všude.

Díky všem, kteří vyjeli. Celý den se velmi povedl, každý na tento výjezd jistě dlouho nezapomene. Kéžby nás alespoň tolik, spíš ještě víc, jezdilo všude. Snad jednou...

Čeká nás doma utkání s Budějovicemi, kde bysme měli potvrdit současnou pohodu a získat tři body. Pojďme všichni na stadion, ať vytvoříme slávistům domácí prostředí!

Ať žije Slavia!

 

Foto: Vašek (TS) - bude přidáno!, kopane.de,

Video: Vltava (MSFO), Blueflash (TS), Dalibor Durčák (supporters.cz), Jindřich Kunc

Fotogalerie

  • Viktoria Plzeň - Slavia Praha (kopane.de) 1.jpg
  • Viktoria Plzeň - Slavia Praha (kopane.de) 2.jpg
  • Viktoria Plzeň - Slavia Praha (kopane.de) 3.jpg
  • Viktoria Plzeň - Slavia Praha (kopane.de) 4.jpg
  • Viktoria Plzeň - Slavia Praha (kopane.de) 5.jpg
  • Viktoria Plzeň - Slavia Praha (kopane.de) 6.jpg
  • Viktoria Plzeň - Slavia Praha (kopane.de) 7.jpg
  • Viktoria Plzeň - Slavia Praha (kopane.de) 8.jpg
  • Viktoria Plzeň - Slavia Praha (kopane.de) 9.jpg
  • Viktoria Plzeň - Slavia Praha (kopane.de) 10.jpg
  • Viktoria Plzeň - Slavia Praha (kopane.de) 11.jpg
  • Viktoria Plzeň - Slavia Praha (kopane.de) 12.jpg
  • Viktoria Plzeň - Slavia Praha (kopane.de) 13.jpg
  • Viktoria Plzeň - Slavia Praha (kopane.de) 14.jpg
  • Viktoria Plzeň - Slavia Praha (kopane.de) 15.jpg
12.05.2013 Tribuna Sever 24

Komentáře