Slavia po tragickém, ostudném výkonu prohrála i na půdě Příbrami. Kam až jsme klesli...

 

 

Ve 25. kole české ligy se představila Slavia na půdě sestupem ohrožené Příbrami. Jasné tři body by z takového zápasu měly být samozřejmostí, ale pěkně popořádku...

Na automobilovém srazu v Edenu se objevilo několik desítek slávistů, kteří společně vyrazili směr nedaleká Příbram.

Cesta proběhla naprosto bez problémů, ani očekávané policejní kontroly se tentokrát v Příbrami neobjevily. Po příjezdu parkujeme auta a vyrážíme směr místní restaurace a hospody.

Po pár kouskách (zde platí, že "pár" je velmi široký pojem) vyrážíme za krásného slunečného počasí ke stadionu. V okolí slávistické tribuny se vidět čilý ruch. Slávistický stánek se suvenýry, desítky fanoušků v červeno-bílých kombinacích, tak to má vypadat!

Security je na tomto zápase velmi, velmi korektní, vše proběhlo bez jakýchkoliv problémů, naopak musíme ocenit vstřícnost, super!

Hned v úvodu utkání se prezentujeme 5-ti plachtami, na kterých je vždy vyobrazen Homer Simpson s různými výrazy měnícími se podle uplynulých posledních let. V roce 2009 svítí na tváři Homera radostný úsměv. V roce 2013 pak neskutečná nasranost a zuřivost, co se s naším klubem děje.

Ve skvěle ověšeném sektoru pro hosty vypuká zcela spontánně, i přes obdrženou branku, výborný fanatismus, kdy jeden chorál zpíváme 20 minut, všichni se fanděním baví a celý první poločas jsme v Příbrami jako doma.

Dlouho, velmi dlouho jsme na výjezdu nezažili takhle dobré fandění, vážně paráda! Bubeník se v sobotu také činil, stálo to za to!

Ve druhé půli se zatáhla nejen obloha, ale pochmurná nálada byla i v našem sektoru. Hráči si nedokázali přihrát dvakrát za sebou, předváděli tragický, odpudivý fotbal. To trochu dopadlo i na atmosféru, ale stále se fandilo.

Ty kopyta na hřišti však nebyly schopny vymyslet kloudnou akci, přihrát si, být v pohybu. Hráli jsme jediné - přihrávka na stopera, všichni hráči stojí, tak přichází dlouhý balón na útočníka, který ztrácí balón a zase odznova. Hra naprosto bez myšlenky, bez pohybu, tragédie.

Zákonitě tak přichází pokřiky na hlavu trenéra Rady, i na hráče samotné. Z té hry (pokud se tomu tak dá říkat) bolely oči. Starka mohl tentokrát nechat s klidným svědomím svou peněženku nedotčenou, protože ovlivňovat zápas nebylo potřeba. Slavia byla (stejně jako snad ve všech zápasech za posledních půl roku) naprosto tragická. Na to se vážně nedá dívat, to není hodno Slavie!

V poslední minutě dostáváme druhou branku a je rozhodnuto. Zcela zasloužené necháváme všechny body v Příbrami.

V sektoru v tu dobu hoří velké množství pyrotechniky a většina přítomných odchází nasraná domů.

Hráči se neobtěžují ani zatleskat, ani přijít k sektoru, tak směrem k nim letí pár dělobuchů. Moc dobře asi věděli, co by je u sektoru čekalo.

90% hráčů si vůbec nezaslouží nosit slávistický dres. Ať se chytnou s trenérem za ruku a táhnou ze Slavie, nebo ať se hodně rychle proberou.

Nastoupit v Příbrami juniorka, tak by zápas alespoň odmakala. Tyhle primadony mají naprosto nenáročný život. V týdnu si sem tam zatrénují, zajdou na obídek, sednou do luxusního auta a jedou domů hrát playstation. V zápase pak předvedou takový výkon jako v sobotu, ale nic se nestalo, vždyť je to vlastně jedno. V klubu to nejspíš nikomu nevadí, všichni jsou spokojení. Jen fanoušci zuří.

Musí přijít velká změna. Ne vzít na rozehrání 2-3 odepsané hráče, ale pořádně posílit, jinak se nikdy nikam nehneme.

V sektoru se nás sešlo něco kolem 400-500. Díky všem kteří přijeli, i přes výsledek si to jistě většina užila.

Příbramští fanoušci nepředvedli nic, bylo jich 5 a půl a ani jsme o nich skoro nevěděli.

V neděli na Jablonec všichni, fandit z plných plic a hráčům ukázat, kdo je Slavia!

Ať žije Slavia!

 

Foto: Vašek (TS),

Video: Bude přidáno! Vltava (MSFO), Blueflash (TS),

Fotogalerie

  • FK Příbram - Slavia Praha (Vašek - 2013) 1.jpg
  • FK Příbram - Slavia Praha (Vašek - 2013) 2.jpg
  • FK Příbram - Slavia Praha (Vašek - 2013) 3.jpg
  • FK Příbram - Slavia Praha (Vašek - 2013) 4.jpg
  • FK Příbram - Slavia Praha (Vašek - 2013) 5.jpg
  • FK Příbram - Slavia Praha (Vašek - 2013) 6.jpg
  • FK Příbram - Slavia Praha (Vašek - 2013) 7.jpg
  • FK Příbram - Slavia Praha (Vašek - 2013) 8.jpg
27.04.2013 Tribuna Sever 24

Komentáře