V pondělním termínu se Slavia střetla v malém pražském derby s Viktorií Žižkov...

 

 

Od začátku bylo jasné, že většina slávistů dala přednost odpočinku po prodlouženém víkendu, vyspávala kocoviny, vracela se od babiček a podobně. Na stadion se tak našlo cestu pouze necelých 4000 diváků.

Fandění bylo zpočátku průměrné, místy se objevovaly i větší prostoje, jelikož valná část sektoru  odmítala spoupracovat. Všichni se do fandění zapojovali pouze ve chvíli, kdy Slavia útočila nebo si vytovořila gólové šance. To už je, bohužel, na Slavii zvykem.

Druhá půle přinesla vedoucí gól Slavie, kterou si jako vlastní vsítil Bartl. Slávisté pak tradičně oslavovali střelce gólu mezi tribuny, což působilo velmi komicky. :-)

Od tohoto gólu byla na tribunách opět po dlouhých měsících vítězná atmosféra. Tu potvrdil chvíli na to Lukáš Jarolím a tak se mohlo slavit. Mexická vlna začala nejprve pouze na severu odspoda nahoru, následně pokračovala celým stadionem.

Přesto, že dorazila pouze návštěva, jaká dorazila, atmosféra byla o to rodinější a do fandění se ke konci zápasu snažili zapojit i ostatní tribuny.

Díky všem, kteří chodí na Slavii i v těchto dobách. Výmluvy ostatních na hrozný fotbal nebereme, být plný stadion, i hráčům se hraje jinak. Alespoň by odjezdili zápasy po zadku!

Jedinou odpornou událostí ten den byla díra, která se objevila na východní tribuně. Zlý jazykové tvrdí, že díra na stadionu zůstane napořád jakožto brána borců pro Sokolíky, kteří se zde slétnou v létě. Udělat na stadionu cokoliv slávistického je problém, udělat graffiti je problém, vlajky jsou problém, znak je problém, ale kvůli jedné akci vybourat díru to tribuny, to je v pohodě.

"Udělat z bílých sedaček na tribuně nápis Slavia nejde, protože bychom rádi, aby v Edenu hrála reprezentace, která bude radši, když na stadionu nebude vidět klubová příslušnost.". To byla slova zástupce společnosti E-side. Díky díře v tribuně, která naprosto znehodnotila stadion a zmenšila kapacitu se tam teď pohrne hrát úplně každý!

Však nebojte, kluci s Natlandu, na každou svini se vaří voda ;-)

Děkovačka byla po dlouhé době vítězná a o to radostnější. Po dlouhé době jsme mohli odcházet z Edenu s dobrým pocitem.

A teď všichni do Budějovic!

Ať žije Slavia!

 

Foto: Vašek (TS),

Video: Richi (SN),

Fotogalerie

  • Slavia Praha - Viktoria Žižkov (Vašek - 2012) 1.jpg
  • Slavia Praha - Viktoria Žižkov (Vašek - 2012) 2.jpg
  • Slavia Praha - Viktoria Žižkov (Vašek - 2012) 3.jpg
  • Slavia Praha - Viktoria Žižkov (Vašek - 2012) 4.jpg
  • Slavia Praha - Viktoria Žižkov (Vašek - 2012) 5.jpg
  • Slavia Praha - Viktoria Žižkov (Vašek - 2012) 6.jpg
  • Slavia Praha - Viktoria Žižkov (Vašek - 2012) 7.jpg
12.04.2012 Tribuna Sever 23

Komentáře