Velmi netradiční utkání ani ne tak na hřišti, ale zejména semknutím slávistických fanoušků na tribunách. Reportáž čtěte v článku...

 

V nelehké době se nachází náš klub, přesto, nebo možná právě proto jsme na utkání se Slováckem čekali vyšší, o mnoho vyšší návštěvu. 6000 diváků je sice ligový nadprůměr, ale na to, že se měla demonstrovat síla a množství slávistických fanoušků velké zklamání!

5 minut před úvodním hvizdem to dokonce vypadalo na nejhorší návštěvu jara, ale nakonec na poslední chvíli dorazila největší část lidí (nejspíš kvůli práci, jelikož se opět jednalo o nesmyslné pondělí).

Na Severu byl začátek trošku vlažnější a z podprůměru fandění nás vysvobodil až v 10. minutě Pepa Kaufman, který se trefil vůbec poprvé ve slávistickém dresu v ligovém soutěžním utkání.

Fandění tak nabralo trošku na obrátkách a do půle se každý dobře bavil.

Na druhou půli byl pak připraven organizovaný přesun zbytku stadionu na Východní tribunu. Krom pár desítek jedinců ze Severní tribuny a hlavní tribuny tak učinili skutečně všichni a čekalo se, jak na situaci zareagují postarší fanoušci sídlící zejména uprostřed tribuny.

Ti na dotaz jak situaci vyřešíme a kde máme fandit jasně a rázně odpověděli, že u nich, že fandit a stát vydrží, což následně také dokázali a za což jim patří obrovský dík.

Téměř celá Východní tribuna tedy stála a před poločasem jasně vzkázala majitelům, že slávisté drží pospolu, což podpořili také hráči, kteří přišli před začátkem druhé půle pod tribunu a za pokřiku "Sešívaní, drží spolu, hej, hej" se chytili kolem ramen, aby demonstrovali soudržnost.

Hromový pokřik "Sisák ven" a "Sisáku, ty jsi hovado!" jasně ukázal, co si o údajném (a nejspíše skutečném) majiteli myslíme. Ať táhne tenhle zmrd, ať táhne a už se nikdy nevrací, chceme klub, na který budeme pyšní, ne klub pošpiněný těmi největšími grázly v naší republice!

Roztaženo bylo také choreo, kdy obří červenou kartu doplnil nápis "Červená karta pro všechny tajemné!" a konkretizováno jmény France, Sisáka a Kroužeckého (Key Investment).

Do konce půle se poměrně dobře fandilo a lepší chvíle střídaly horší, nutno však dodat, že pro mnoho fanoušků to byl velký zážitek a všichni si to skutečně užili.

Byla to chvíle, kdy byl jistě každý slávista hrdý na to, jaký klub nosí ve svém srdci. Bylo jedno, jestli vedle sebe stál postarší pán s puberťákem, holohlavý s dlouhovlasým, tlustý s hubeným, těhotná s těhotným, všichni fandili jako jeden a jako jeden ukázali, kdo je skutečná Slavia.

Slavia nejsou mafiáni a majitelé klubu, Slavia jsou fanoušci, historie, hrdost a nic z toho nejde zničit. Nikdy!

Závěrečná děkovačka opět doplněná o pozdrav panu Sisákovi skutečně stála za to, užili si ji jak hráči, tak fanoušci a přesto, že se nacházíme v nelehké době, většina slávistů odcházela v pondělí večer z Edenu spokojená. Alespoň na chvíli...

Ať žije Slavia!

 

Foto: Vašek (Ultras), isport.cz,

Video: Richi, blueflash (Ultras), další bude přidáno!

Fotogalerie

  • Slavia - Slovácko (Vašek 2011) 1.JPG
  • Slavia - Slovácko (Vašek 2011) 2.JPG
  • Slavia - Slovácko (Vašek 2011) 3.JPG
  • Slavia - Slovácko (Vašek 2011) 4.JPG
  • Slavia - Slovácko (Vašek 2011) 5.JPG
  • Slavia - Slovácko (Vašek 2011) 6.JPG
  • Slavia - Slovácko (Vašek 2011) 7.JPG
  • Slavia - Slovácko (Vašek 2011) 8.JPG
  • Slavia - Slovácko (Vašek 2011) 9.JPG
  • Slavia - Slovácko (Vašek 2011) 10.JPG
  • Slavia - Slovácko (isport.cz) 1.jpg
  • Slavia - Slovácko (isport.cz) 2.jpg
19.04.2011 Tribuna Sever 22

Komentáře