Smolné utkání a prohra na hřišti, o to však větší vzrušení na tribunách a v ulicích, to byl zápas s plzeňskou Viktorií. (Přidáno foto a video z incidentu při a po zápase!)

 

 

 

 

Ještě před zápasem na hřišti došlo k útoků asi 40 plzeňských raubířů na přibližně deset až patnáct slávistů přímo u stadionu v Edenu. Slávisté se po chvíli staví na odpor, ale proti přesile nemají šanci, tak si plzeňští připisují ten den první menší vítězství.

Ubohá návštěva více než 6000 lidí (podpořit nás přijeli 4 přátelé z Górniku Wałbrzych) sleduje od začátku marnou snahu domácích hráčů o vstřelení branky. Břevno, X dalších šancí, nic z toho nevyšlo. Na hráčích je však od začátku vidět, jak moc vyhrát chtějí.

Po chybě jednoho hráčů Slavie a následném faulu Zlámala se však do vedení po penaltě dostává Plzeň. Velká škoda pro naše barvy.

Fandění bylo celou první půli průměrné, nic extra, na druhou stranu slyšet jsme jistě velmi dobře byli a domácí prostředí si bez problémů uhájili.

Jelikož hráči nezvykle první půli útočili směrem k našemu kotli, o půli prohrávali a my je chtěli  podpořit více i ve druhé půli, rozhodli jsme se na druhý poločas přesunout na jižní tribunu a podporovat hráče přímo u branky soupeře.

Oba dobře zaplněné kotle fandí vedle sebe, my se zprvu soustředíme zejména na podporu hráčů v jejich snaze dobýt branku soupeře. To se sice nedaří, ale hráči opravdu jezdí po zadku a lídr ligy neví, kam dřív skočit. Takto, kdybychom hráli každý zápas, určitě nejsme v tabulce tam, kde jsme. Věřím, že je tohle pouze začátek lepších zítřků.

Následně dochází nejprve k verbálním provokacím mezi oběma tábory fanoušků a když poté plzeňští zapálí ohně (škoda, že letěl i na hřiště, takhle se legalizace pyrotechniky nikdy nedočkáme, i když máslo na hlavě máme i my a to zejména za Hradec Králové), z nichž část letí i do našeho sektoru, slávisté to nevydrží a velká část útočí na plot plzeňských.

Letí nějaký ten oheň, piva, nějaká ta rána, je cítit slzný plyn, který byl použit členy security a plot po chvíli už visí pouze na vlásku. Hned nato však přichází policie, tudíž k žádné větší srandě na tribunách nedochází. Namachrovaní Plzeňáci však stále ukazují, jak by si nás podali a snědli k večeři. Ostatně jako vždy, vždyť to z minulých vzájemných střetnutí známe... :-))

Po zápase následuje děkovačka, při které je důrazně domluveno některým hráčům za zkrat v Uherském Hradišti, kdy někteří nepřišli na děkovačku a který se snad již opakovat nebude. Děkovačka je tentokráte opravdu zasloužená, takhle se bojuje za Slavii Praha!

Po utkání má zálusk na skalpy plzeňských přibližně čtyřicítka Ultras doplněná o cca. 10 mladších chuligánů. Slávisté sledují plzeňské od jejich sektoru a v ulici Vladivostocká z jedné z bočních uliček vybíhá vstříc průvodu padesátka slávistů. Začínají létat ohně, nějaké ty kameny, dlažební kostky a než stačí policie vyskákat z antonů, padne i nějaká ta rána. Při náběhu se část Plzeňáků dává na útěk, jiná se chce stavět, další nejmenovaní hrdinové, vidění zejména na plotě v Edenu, se radši uklízejí za policejní antony.

Slávisté poté rychle vyklízí hořící ulici a mizí před policíí. Na tramvajových zastávkách, u stadionu, v nákupním centru, zde všude jsou ještě pacifikovány skupinky drzých Plzeňáků a tak do naší půjčovny přibylo velké množství nových suvenýrů.

Sluší se ještě říci, že plzeňských dorazila do Prahy přibližně pětistovka (z toho 45 chuligánů), což je na takový tábor neskutečné číslo. Prezentovali se na své poměry dobrým supportem a několika světlicemi.

Zajímavý zápas na hřišti, jen škoda prohry, kterou jsme si tentokrát absolutně nezasloužili, ale taková prohra se dá daleko lépe zkousnout, když hráči na hřišti nechají všechno. Na tribunách i v ulicích poté bylo poměrně rušno.

V Ústí tuto černou sérii přerušíme a my, fanoušci, slávisti, pochopitelně budeme u toho!

Pohled chuligánů Plzně ZDE!

Ať žije Slavia!

 

Foto: Vašek (Ultras), slavia.cz, Paliol

Fotogalerie

  • slavia - plzeň (slavia.cz) 1.JPG
  • Slavia - Plzeň (paliol) 1.jpg
  • Slavia - Plzeň (paliol) 2.jpg
  • Slavia - Plzeň (paliol) 3.jpg
  • Slavia - Plzeň (paliol) 4.jpg
  • Slavia - Plzeň (paliol) 5.jpg
  • Slavia - Plzeň (Vašek) 1.jpg
  • Slavia - Plzeň (Vašek) 2.jpg
  • Slavia - Plzeň (Vašek) 3.jpg
  • Slavia - Plzeň (Vašek) 4.jpg
  • Slavia - Plzeň (Vašek) 5.jpg
  • Slavia - Plzeň (Vašek) 6.jpg
  • Slavia - Plzeň (Vašek) 7.jpg
  • Slavia - Plzeň (Vašek) 8.jpg
  • Slavia - Plzeň (Vašek) 9.jpg
02.10.2010 Tribuna Sever 22

Komentáře