Páteční utkání s tradičním rivalem z Hané pro nás výsledkově nedopadlo úplně nejlépe. Kladně však můžeme hodnotit naší prezentaci... Přidáno foto!

 

 

 

 

 

5 794, to je návštěva na Slavii? Na tradiční, slavný klub s obrovskou základnou fanoušků? Ano, hrálo se v né úplně ideálním termínu v pátek, jsou prázdniny, nepříliš atraktivní soupeř (i když byla Sigma vždy jedním z největších rivalů!), pochopitelně špatná hra našeho týmu a navíc utkání vysílané v televizi. Do toho občas nějaká ta přeháňka, zkrátka suma sumárum, kdo si chtěl najít výmluvu, prostě si jí našel.

Pozitivem však bylo, že do Edenu zavítali skutečně fanoušci, kteří měli chuť Slavii podporovat, fandit a ne jen stát a dloubat se v nose.

Před utkáním skupinka slávistů důrazně vysvětluje normálům z Olomouce, že vlajku na slávistické východní tribuně rozhodně věšet nebudou, nebo jim bude zabavena. Ti po chvíli vlajku raději uklízejí.

Od začátku se, tentokrát lehce prořídlá (podle odhadu 1500 osob), Tribuna Sever pustila do fandění. Zpočátku bylo velmi dobré a ani z předváděné hry na hřišti nebolely oči. V jedné chvíli fandění dostalo opravdu velkou šťávu, zapojovali se úplně všichni a ten rozdíl, než když půlka lidí stojí a kouká, byl obrovský.

Ve druhé půli Jarda Černý vstřelil úvodní branku utkání a vše nasvědčovalo tomu, že bychom se mohli také po delší době radovat z vítězství. Podle toho to také vypadalo v hledišti, kde se slušně zapojovaly i ostatní tribuny.

Naši radost však zmrazil Hubník po chybě mladého finského gólmana, vyrovnal na 1:1, čímž náš support lehce zmrazil.

Fanoušky v průběhu celého utkání slušně zvedal ze židle rozhodčí a zmrd v jedné osobě deBílek, který si snad proti Slavii už nezapíská. Jeho výroky byly chvílemi naprosto neuvěřitelné a v jeden čas to u některých slávistů vypadalo dokonce na jeho inzultaci. Počet předmětů, které letěly na hráče Sigmy a hlavně rozhodčí také počítat nebudeme. Nic to však nemění na tom, že jsme měli dát tři góly a zápas vyhrát. Rozhodčí pískal hrozně, ale rozhodně neovlivnil utkání tak, abychom všechnu vinu svalovali na něj!

Během druhé půle byly také roztaženy dva transparenty. Oba upozorňovaly opět na Bohemku v Edenu (mimochodem chystáme velkou akci, sledujte stránky!) ve znění "Do roka a do dne, Bohemka tu zhebne". Druhý byl parafrází ze známého filmu Pelíšky - "Dávám Bohemce rok, maximálně pět!".

Hostů dorazilo přibližně 200, což je na jejich poměry slušné číslo. Slyšet příliš nebyli, ale opticky vypadal jejich sektor dobře. Secvičené chorály, organizovanost, to vše se jim upřít nedá. Snad se fanouškovsky zase zvednou, aby přibyl další soupeř na tribunách. Nic to však nemění na tom, že jim jinak přejeme jen a jen to nejhorší.

Co se týče naší hry, tak bojovnost se některým hráčům upřít nedá, i když fotbalová kvalita obrovsky chybí. Hlavně, a toho už si dávno všimnul i slepý, Slavii chybí útočník, ale věřím, že se o nějaké té ofensivní posile jedná. Bez útočníka na přední příčky rozhodně pomýšlet nemůžeme.

V Hradci nás čeká nabuzený ligový nováček, plný stadion a hlavně obrovský počet slávistů, který se do Hradce chystá. O tomto výjezdu budeme brzy informovat, rozhodně se nebude jednat o výjezd jen tak ledajaký!

Pojeďme po reprezentační pauze do Hradce, připravit hlasivky na další domácí utkání, derby se spartou!

Ať žije Slavia!

 

Foto: Paliol,

 

28.08.2010 Strašák 22

Komentáře