Už za pár dní nás čeká výjezd na LM do Kyjeva a my Vám přinášíme nejdůležitější informace.

Slavii čeká odvetný zápas Ligy Mistrů proti Dynamu Kyjev, tentokrát na půdě hlavního města Ukrajiny. I vzhledem k tomu, že má náš klub fazónu jako nikdy předtím a po dlouhých 11 letech má jedinečnou šanci postoupit do základní skupiny této nejprestižnější evropské soutěže, věříme, že Slavii vyjedou podpořit stovky příznivců. Nadějný je i výsledek 1:1 z prvního zápasu a hráči nás na odvetě určitě budou potřebovat...

 

Zápas se hraje v úterý 14. srpna na Národním olympijském komplexu v Kyjevě, který má kapacitu přes 70 000 míst. Výkop je naplánován na 19:30.

 

Všichni Slávisté, kteří se do Kyjeva na fotbal chystají, ovšem půjdou na stadion společně pochodem! Sraz bude v úterý v 16 hodin na proslulém Majdanu, tedy Independance square. Přímo u náměstí je hospoda O´Bryan´s pub, kde se v úterních odpoledních hodinách začneme shromažďovat.

 

POZOR! Z Majdanu vyrazíme na stadion nejpozději v 17:30! Přijďte proto na sraz včas, ať ke stadionu dorazíme všichni společně jako jedna velká rodina. Stadion je od Majdanu vzdálený zhruba čtvrt hodiny chůze. Velice důrazně žádným slávistům nedoporučujeme, aby se na stadion vydávali sami a po vlastní ose! K pochodu se připojte i ze svého vlastního zájmu!

 

První zápas byl velice vyostřený, přinesl s sebou spoustu emocí, které k fotbalu patří, což je jedině dobře. Mějte ale na paměti, že úkáčka se na nás už určitě moc těší a proto se na výjezdu chovejte co možná nejvíce obezřetně, ať neděláte Slavii ostudu! V Kyjevě nás určitě nečeká procházka růžovým sadem, jak jsme byli v posledních 3 letech během výjezdů do Evropy zvyklí.

 

Ukrajincům se zároveň už jistě zalíbily naše červenobílé barvy, kterých se na jejich území budou chtít zmocnit. Vyzýváme proto všechny slávisty, aby své barvy bránili. Pokud nejste schopni své barvy ubránit, nechte pro tentokrát své klubové symboly doma! Obzvláště obezřetní buďte na své slávistické vlajky, pokud se rozhodnete přibalit si je s sebou na výjezd… Nesmí se stát, aby v kyjevě visely na terasách hospod a staly se tak velice snadnou kořistí pro fanoušky Dynama… Pravidlo s tím, že pokud své symboly nejste schopni ubránit, nechte je doma, platí u vlajek dvojnásob!

 

Pokud se i přesto rozhodnete svou vlajku vzít, je potřeba, aby všichni poslali fotky vlajek plus rozmery na mejl jana.kaufnerova@slavia.cz do neděle 12:00. Vlajky bude schvalovat nějaký delegát z UEFY. Těm, kterým vlajka neprojde, odpoví Slavia zpět. Na stadionu bude platba možná pouze v ukrajinských hřivnách.

 

Všichni do Kyjeva! Slavia je věčná!

11.08.2018 Krasoň

Komentáře