U příležitosti derby na Letné došlo 2 dny před pondělním derby k setkání obou ekip chuligánů. Více o střetu čtěte v článku...  

Sparta je dlouhou dobu předem kontaktována s nabídkou vzájemného setkání banda na bandu, kterou nám ihned přijímá. To je pro nás signál k velké mobilizaci, která zpočátku vypadá krásně, ale jak už to na Slavii bývá zvykem, následovalo kruté vystřízlivění. Bohužel už nestačí jen bojovat v internetových diskuzích, ale také něco ukázat na bojišti hrdinové!

V den rvačky se schází 67 SKS což je dosti velké zklamání a celé odpoledne se čeká na naše družební přátele z Walbrzychu, kterých nakonec dorazilo 45, ale až pozdě večer s dvou a půl hodinovým zpožděním, takže na místo pokrývá šero a než se dostaneme Spartě na dohled, tak na místo dopadá tma, z čehož jsme zklamaní. Zastavujeme se cca 100 metrů od domluveného místa a vyzýváme Spartu, aby přišla za námi, to se asi po půl hodině daří a proti sobě se staví 96 Sparta (v tom 3 Košice, 4 Žižkov) v červeném vs. 112 Slavia (v tom 45 KSG) v bílém.

První linie do sebe naráží, chvilku se nám nápor daří udržet, ale Sparta útočí takticky z boků a polovina lidí začne hodně ustupovat, protože se asi projevil psychický blok ze Sparty nebo i naše možná nezkušenost s takovými počty, vyvrcholením naší marnosti a špatné taktiky je pád 10-15lidí v prostředku první lajny bez jediné rány zasazené soupeřem a to díky vlastním ze zadu nemyslně tlačícím lidem, snažíme se pak ještě seskupit a zkusit to znovu, ale nedaří se nám to. Hodně lidí raději boj vzdává a bere nohy na ramena a nechává řádně promasírovat své kamarády, je totiž docela těžké bojovat v cca. 35 lidech, když se dalších 40-50 lidí kouká co se vlastně děje, diví se proč už jsme nevyhráli a zbytek si plánuje nejrychlejší cestu k autům, boj trvá 2-3 minuty a vítězství si připisuje Sparta Praha.

Závěrem bychom podotkli, že se zástupci Sparty byla naprosto bezproblémová domluva a pro nás jediné pozitivum na tomto zpackaném dnu je ta skutečnost, že se grilovalo bez policie!

Fotogalerie

  • sparta - slavia (3. poločas).jpg
17.04.2010 Slavia Hooligans 21