Reportáž z včerejšího vydařeného futsalového zápasu, čtěte v článku… (Přidáno video!)

Včerejší zápas byl plný zvratů, překvapení, obrovské bojovnosti ale hlavně skvělého fandění. Ten kdo nedorazil, může jen litovat, protože to opravdu stálo za to. Ale všechno popořádku…

V sektoru domácích se schází cca 40 lidí, kteří chtějí fandit, (což je dost málo, když se jedná o možná poslední zápas futsalové Slavie v tomto roce). Utkání začíná v rychlém tempu. Jak rychle jsme se dostali do vedení, tak rychle jsme o něj přišli.

Naši hráči jsou pomalí, každá větší chyba je potrestána gólem, takže se není čemu divit, že na sklonku první půle prohráváme 1:3. Těsně před koncem prvního poločasu probíhá na každé straně oddechový čas a na slávistické střídačce si bere slovo kapitán Hejda, který dává rázně najevo, jak je se současným stavem spokojen.

Fandění proto ke konci prvního poločasu upadá, ale není se čemu divit, když hráči hrají, jako kdyby už nemohli. Za zmínku stojí snad ještě některá z divadelních představení hráčů Tango-Brno, kteří se až někdy neuvěřitelně teatrálně kácejí k zemi. První půle končí pro nás nepříznivým výsledkem. Během pauzy probíhá show mažoretek, ale většina slávistů se jde raději rychle občerstvit…

Nevím, co se muselo stát v kabině během pauzy, ale druhá půle byla jako z říše snů. O co víc stála první půle za hovno, o to víc ta druhá stála za to. Hráči jsou jako vyměnění, je jich plné hřiště, doslova bojují o každý míč. A co se neděje, naši hráči střílejí jeden gól za druhým a skóre je hned příznivější.

Nás to samozřejmě v hledišti nenechává chladnými a řádně dáváme o sobě vědět. Za zpěvu již chorálů bouříme a odměnou je nám gól na 4:3! Tímto okamžikem se začíná fandit ještě tak o 50% lépe. I přes snahu Brna vstřelit vyrovnávací gól jsou jejich pokusy marné a po chybě brněnského obránce zvyšujeme na 5:3.

V hledišti se slaví,  jelikož zbývá do konce zápasu zhruba deset vteřin je jasné, že tento zápas vyhrajeme. Naši hráči pak s námi společně oslavují tak cenné vítězství, které nás udrželo v boji o postup do dalšího kola play-off. Tento zápas byl naprosto vzorovým příkladem toho, že fanoušci jsou dalším hráčem na hřišti, a že když se chce, tak jde vše!! Z takového poctivého přístupu by si měli vzít příklad naše primadony z A-týmu.

A proto všichni příští středu, tj. 31.3. od 20:00, je to ideální čas, nyní neprosíme, ale apelujeme na každého slávistu, aby dorazil! Hráči na hřišti nechali všechno i pro nás, fanoušky, proto by bylo dobré, abychom je přišli povzbudit do haly v několikanásobném počtu! Tihle hráči si to skutečně zaslouží!

Ať žije Slavia!

Foto: Paliol,

Video: blueflash,


Fotogalerie

  • Slavia - Tango 1.jpg
  • Slavia - tango 2.jpg
  • Slavia - Tango 3.jpg
  • Slavia - Tango 4.jpg
  • Slavia - Tango 5.jpg
27.03.2010 Pepan 21

Komentáře