V pondělí nás čeká výjezd na Slovácko, pojďme si popsat trošku našeho soupeře.  

Pokud kdokoliv znáte zajímavé informace, máte postřehy z minulých utkání, atd., pište na známé e-mailové adresy v kontaktech!


Následující utkání: Slovácko - Slavia Praha, pondělí 22.3.2010, 17:30, Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty.

Podle dostupných informací bude stát lístek do našeho sektoru hostí 160 Kč. Vyprodáno pravděpodobně nebude, lupen zakoupíte v pohodě před utkáním.

Proč na utkání přijít: Slavia teď potřebuje nutně body z každého zápasu. Je jen na nás, zda-li vyrazíme do Uherského Hradiště podpořit naše kluky. Bohužel se hraje opět v pondělí, takže zátah ve škole, dovolená a hurá na Moravu! Pro fanoušky Slovácka to bude zápas jara, atmosféra bude určitě skvělá. 

Statistika vzájemných ligových utkání Slovácka a Slavie Praha
Celková bilance: 15 zápasů 3 - 7 - 5 10:16
Domácí statistika: 7 zápasů 2 - 4 - 1 8:6
Nejčastější výsledky: 0:0 (5x), 2:0 (3x)
Nejvíc branek za Slovácko: 2 - Blaha, Činčala, Meduna a Ordoš
Nejvíc branek za Slavii: 3 - Piták
Největší návštěva na Slovácku: 5.810 - 3. 5. 2004 (1.liga, 4:2)
Největší návštěva v Praze: 12.382 - 31. 8. 2009 (1.liga, 0:3)

Zajímavost: Již 455 minut nedokázalo Slovácko vstřelit prvoligovou branku Slavii. Naposledy se to podařilo Ordošovi 9. 4. 2005. Pavel Němčický je prvním „střelcem” Slavie proti Slovácku, podařilo se mu to již ve druhé minutě úvodního duelu 2000 - 01 a byla to vlastní branka.
Také poslední střelec Slavie je z řad Slovácka a jmenuje se Kubáň. Loni v srpnu završil vlastencem skóre posledního vzájemného zápasu na 0:3.

Nejlepším střelcem soutěže je ex-slávista Petr Švancara, který zatím vstřelil 5 branek.

Fanoušci soupeře: Fanoušci Slovácka hýří v poslední době velkou aktivitou. Není to tak dlouho kdy měli velmi vypjaté spory s vedením klubu (zejména s majitely). Teď jsou vztahy lepší a to svědčí i atmosféře na stadionu. Informace o fanoušcích Slovácka si můžete prohlédnout na jejich webu. Aktivní lidé se soustředí ve skupině FANATICOS. Svůj tým podporují na domácím stadionu i na výjezdech (na naše poměry ve velmi slušných počtech). Dobře se prezentují i choreografiemi. Dělají nápisy, občas nějaká ta pyrotechnika. Jejich specialitou jsou plachty vytahované lany na střechu. Kotel je umístěn klasiky za brankou, naproti přes celé hřiště k sektoru hostí. Support je složený především z přebraných melodií. To ale rozhodně nesnižuje kvalitu fandění. Nejhlasitější fans jsou v kotli, dobře se zapojuje i zbytek stadionu. Můžeme tedy očekávat skvělou atmosféru. Doporučuji podívat se na shrnujíí video jejich aktivit. V poslední době jsou aktivní i místní zlobivci.

Stadion: Klub hraje své zápasy v Uherském Hradišti na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty. Útulný stánek s kapacitou okolo 8000 sedících diváků, patří k nejmodernějším u nás. Své zápasy zde hraje i česká reprezentace.

Vztah mezi fanoušky obou klubů: Žádné kontakty mezi fanoušky obou táborů nejsou. Nenávist žádná nepanuje. V této sekci není prakticky o čem psát. Jen by bylo dobré, kdyby jsme se jako aktivní fanoušci dokázali spojit v protestech proti televiznímu pondělnímu termínu, boji za legalizaci pyrotechniky na tribunách apod.

Náš minulý souboj: V posledním měření sil jsme soupeře na hřišti v pohodě přejeli. Utkání mohlo skončit i větším brankovým rozdílem. Pěkně se prezentovali fans Slovácka v sektoru hostí. Pomohli vytvořit výbornou atmosféru a fandili i za nepříznivého stavu. Spousta z nás si určtě pamatuje jiná vzájemná utkání. Na mysli mám dvojzápas v poháru ČMFS, kdy nás Slovácko vyřadilo.

SK Slavia Praha – 1.FC Slovácko 3:0 (1:0)
Branky: 45. Šenkeřík, 47. Čelůstka, 85. Kubáň (vlastní)
Slavia: Vaniak - Čelůstka, Vomáčka, Suchý, Krajčík - Belaid, Volešák (83. Vasiljevič), Milan Černý, Jaroslav Černý (36. Vlček) - Hloušek, Šenkeřík (73. Naumov)
Slovácko: Kubásek - Kubáň, Struhár, Němčický, Urbánek – Ondřejka (82. Racko), Kordula, Abrahám (59. Gonda), Nascimento – Chmelíček (29. Smetana), Valenta
ŽK: Ondřejka, Kubáň, Abrahám
Diváci: 12 382

Poslední utkání soupeře: Poslední zápas hrálo Slovácko v Praze na Strahově. Jeho soupeřem byli hráči Bohemians Praha. Utkání po nudném průběhu skončilo remízou 1:1. Slovácko podořila cca 50ka fandících jedinců.

informace použité z webů: slavia.cz, fcslovacko.cz, fanaticos.cz

 

20.03.2010 Orange 0

Komentáře