Očekávaný zápas v Olomouci pohledem slávistických chuligánů si můžete přečíst zde...    

Už od posledního měření sil v Praze je nám jasné, že tento zápas nesmíme podcenit, proto se v Praze scházíme v docela slušném, ale hlavně kvalitním počtu 36 lidí. Sigmě je týden dopředu jasně řečeno, že necháváme otevřenou možnost příjezdu auty i po kolejích a je jim sděleno, že mají mít také připravená auta. Sigma nám ještě předem nabízí možnost případného odvozu na místo střetu, ale to ihned zamítáme.

Nakonec po všech problémech vyrážíme vlakem, poměrně hodně taktizujeme s vlakovými spoji a tak dojíždíme bez policie až do Pardubic, kde se k nám připojují kamarádi z PCE a Walbrzychu, takže náš počet narůstá na 42ks (5 KSG + 1 PCE). V Pardubicích nastupujeme na vlak jedoucí do Zábřehu, s tím, že si tam uděláme přestávku, přičemž stále jedeme bez policie. S dostatečným časovým předstihem dáváme vědět Sigmě, že budeme v daný čas v Zábřehu, ať jsou připravení a vyberou si místo a jen pro nás pošlou jednoho člověka. Napřed se ale do telefonu dozvídáme, že Sigma údajně ještě ani nemá sraz (tři hodiny před utkáním!) a vzápětí je nám voláno, že nemají ani dostatečný počet aut k přepravě do Zábřehu. Celý plán bezproblémové akce tím padá. 

Po tři čtvrtě hodině čekání přijíždí do Zábřehu další vlak, který přiváží slávistické ultras, kteří v tento den dokonale splnili svůj úkol a nabalili na sebe veškerou vlakovou policii. Vzhledem k pasivitě Sigmy do tohoto vlaku přistupujeme a jedeme až do Olomouce. Tam na nás čeká nehorázná policejní přesila, která všechny vlakové po jednom prohledává a hledá zásobník do pistole, který se měl ve vlaku záhadně ztratit jednomu ze strážců zákona. Nic není nalezeno, přesto jsme na stadion vedeni za nehorázných policejních manévrů.

Na zápase se objevují ještě někteří další jedinci z našich řad, takže po ukončení utkání vyrážíme do ulic v hodně kvalitní bandě zhruba 60ti lidí. Dlouhou dobu chodíme po centru města, jsme pochopitelně pod masivním policejním dohledem, nicméně část lidí se průběžně trhá a snaží se v přilehlých uličkách alespoň narazit na případné zvědy z řad olomouckých, jak se nám to podařilo před dvěma roky. Nicméně po Sigmě není ani památky, navíc nakonec definitivně prohráváme i honěnou s policií, když A.C.A.B. neustále přijíždějí nové a nové posily, takže nakonec končíme všichni pohromadě v jedné hospodě pod policejním dohledem.

Sigma nám v tento moment tvrdí, že jejich menší skupinka je držena policií u stadionu, kam míní za protivníkem část naší bandy vyrazit taxíky, ale první taxík, který vyráží na obhlídku stadionu, zde nikoho nenalézá. Další komunikace se Sigmou je již silně zmatená, takže vyrážíme raději domů. Pozápasové chození po městě pod dohledem policie jistě nemohlo mít žádný velký efekt, z hlediska případného střetu bylo klíčové, že jsme bez policie čekali nedaleko Olomouce na jasně stanoveném místě, na které mohli olomoučtí bez problémů dorazit. Je jen škoda, že tuto možnost Sigma nevyužila.

Fotogalerie

  • Sigma venku hools.jpg
02.10.2009 Slavia Hooligans 20